6 kilometer lopen, 20 kilometer mountainbiken en nog eens 3 kilometer hardlopen: dat stond er vandaag op het programma bij de Cross Duathlon Ettenleur. Die race, over de lange afstand, werd gewonnen door Geert van Kuijk en Lotte Bakx. De verschillen in de strijd om de overwinning waren minimaal.

Van Kuijk won de wedstrijd in een tijd van 1:21:37 en legde al tijdens de eerste run de basis voor z’n overwinning. Uiteindelijk had hij op de streep een marge van net geen minuut op Wouter Wuilmus, die tweede werd in 1:22:34. De Belg Geert Lauryssen maakte het podium compleet met een derde plaats en finishte in een tijd van 1:23:05.

In tegenstelling tot de winnaar bij de mannenrace ging Lotte Bakx niet direct aan de leiding tijdens het eerste looponderdeel, maar toch trok ze de wedstrijd dus wel op een mooie manier naar zich toe. Dat deed ze in een tijd van 1:38:18, waarmee ze onder andere Marleen van Roessel wist af te troeven. Van Roessel werd tweede in 1:39:47 en finishte dus ongeveer anderhalve minuut van het goud. Op de derde vrouw was het vervolgens iets langer wachten; Kato van Cleuvenbergen werd derde in 1:45:09.