Een kleine 1500 kilometer: de Land’s End to John O’Groats – die van Cornwall naar het Schotse John O’Goats voert – is al zwaar genoeg, maar de Britse fietser James Stannard maakte het nog iets zwaarder. Hij volbracht de tocht op een vouwfiets en deed dat zonder enige vorm van support. Toen hij de monstertocht na 83 uur had volbracht, bleek hij meteen ook de snelste fietser over de route. 

Belangrijkste doel van zijn tocht was dat Stennard graag wilde laten zien wat je allemaal met een vouwfiets kunt en waartoe je in staat bent als je de beschikking hebt over ‘slechts’ 16 inch wielen. “Ik wilde deze route graag al een keer rijden en als er een record staat, zal ik daar ook op mikken.”

Onderweg kwam Stennard verschillende uitdagingen tegen, waarvan de bij vlagen hoge temperaturen misschien nog wel het lastigst waren. “Af en toe was ik helemaal uitgedroogd.”

Toch kwam de échte uitdaging eigenlijk pas nadat hij klaar was. “Om met de trein terug te komen naar Engeland, heeft me bijna 21 uur gekost. In die tijd ben ik het halve land doorgefietst.”