De politie in Utrecht is op zoek naar de daders achter de mishandeling van een 22-jarige hardloopster. Het gewelddadige incident, waarbij de hardloopster een gebroken oogkas en neus opliep, vond plaats in de middag van 7 februari in het Julianapark in Utrecht. Volgens de politie zouden er meerdere getuigen zijn, maar hebben zij zich nog niet gemeld.

De loopster kwam in de problemen nadat een meisje uit een groep jongeren – in totaal bestaande uit twee meisjes en vier of vijf jongens – de vrouw probeerde te laten struikelen. De hardloopster zag op tijd dat het meisje haar been uitstak en kon haar daardoor nog net ontwijken. Vervolgens liep de vrouw naar de jongeren toe om hen aan te spreken op hun gedrag.

Het meisje zag geen kwaad in haar actie, lachte zelfs om het naar haar idee grappige voorval en legde uit dat ze de loopster wilde pootje haken. De hardloopster reageerde verbaasd, maar kreeg geen kans om het gesprek met het meisje af te maken. Een jongen uit de groep mengde zich namelijk in de situatie. Nadat hij zijn vuist dreigend tegen haar gezicht duwde, greep de loopster hem uit reflex vast, waarna de jongen haar in het gezicht sloeg.

De klap kwam zo hard aan dat de vrouw in elkaar zakte. Al twijfelden twee jongeren uit de groep om haar te helpen, renden zij uiteindelijk toch weg met de rest en bleef de vrouw verloren achter. Terwijl de dame met hevige bloedingen naar huis liep, schoot iemand haar te hulp. In het ziekenhuis bleek later dat de loopster een gebroken oogkas en neus aan het incident had overgehouden en geopereerd moest worden. Niet alleen fysiek is de impact groot, ook mentaal heeft het zijn sporen nagelaten.

Getuigen

De politie is nog op zoek naar de twee daders. Het gaat om een meisje van een jaar of 15/16 met een lichte tot lichtgetinte huid, slank postuur en een lengte van ongeveer 1,70 meter. Andere uiterlijke kenmerken: lang, stijl en donkerbruin haar, wenkbrauwen dicht bij de ogen, kleine mond, sprak met een rollende ‘r’ en droeg een donkergroene winterjas met capuchon.

De jongen die de hardloopster fysiek toetakelde zou een jaar of 16/17 zijn, een lichte tot lichtgetinte huid hebben, slank postuur en een lengte van ongeveer 1,70 meter. Andere uiterlijke kenmerken: bruine ogen, donkerbruin en krullend haar, symmetrisch gezicht en hij droeg een donkere trui.