Jan Frodeno maakte zojuist bekend dat hij eind van de maand aan de start zal staan tijdens Challenge Gran Canaria. Het belooft een zinderende strijd te worden 24 april op het Spaanse eiland. Niet alleen dankzij Frodeno, maar ook door de mooie concurrentie waarop hij mag rekenen. Onder andere Sebastian Kienle, Patrick Lange, Pieter Heemeryck, de Spaanse Pablo Dapena Gonzalez en de Duitse Andi Böcherer hebben al bevestigd aanwezig te zijn.

“Na een korte pitstop, mogen we weer racen”, verklaarde Frodeno zojuist op social media. “Nog tien dagen tot Challenge Gran Canaria. Een race met een mooi parcours en een paar goede beklimmingen. ‘Game on’.”

Nadat we Frodeno vorige maand nog in actie zagen tijdens Challenge Miami, zijn de verwachtingen voor Challenge Gran Canaria weer hooggespannen. Frodeno liet in Miami zien in super goede vorm te verkeren en sloeg tijdens het lopen een groot gat op de achtervolging. Dat terwijl zijn voorbereidingen nogal stressvol waren doordat Frodeno een week voor de wedstrijd zijn vlucht miste vanwege problemen met zijn reisvrijstelling voor Amerika.

Bij de dames staat er met Sarissa de Vries ook een Nederlandse op de startlijst. Zij zal het onder andere opnemen tegen de Zweedse Lisa Norden en Zwitserse Nicola Spirig.