Het zijn dan wel voornamelijk Australiërs en Nieuw-Zeelanders die aankomend weekend van start gaan tijdens Challenge Shepparton, toch belooft het een spannende wedstrijd te worden gezien het mooie lijstje topatleten die zich opmaken om te racen. Aankomende zondag – 11 april -gaat het los in Victoria Park, Shepparton.

Onder de vrouwen is Ellie Salthouse de grootste favoriet voor de winst. De atlete liet al tijdens drie races dit seizoen zien in vorm te zijn, ze trok namelijk in iedere wedstrijd aan het langste eind. Maar, ze is niet de enige atlete die uit is op de overwinning: met name Amelia Watkinson is een geduchte concurrent voor Salthouse. De twee legden elkaar al vaker het vuur aan de schenen en Watkinson zal ongetwijfeld alles op alles zetten om te voorkomen dat Salthouse haar vierde overwinning op rij pakt.

Grace Thek is een lokale topfavoriet en dat heeft een reden, want ze heeft al vaak in wedstrijden laten zien mee te doen voor de knikkers. Andere sterke dames op de startlijst zijn Courtney Gilfillan, Renee Kiley en Kirra Seidel.

Mannenrace

Ook voor de mannenrace zijn de verwachtingen hooggespannen. De ogen zijn met name gericht op Steve McKenna, Trent Thorpe, Matt Burton en Levi Maxwell. McKenna won dit seizoen al twee wedstrijden: Ironman 70.3 Geelong en de Hell of the West Triathlon. Onder andere Maxwell zal het McKenna dit weekend moeilijk maken. Als winnaar van de vorige editie van Challenge Shepparton én lokale favoriet zal hij alles op alles zetten om het eremetaal op te strijken. Op de fiets kunnen we een sterke prestatie verwachten van Burton. Thorpe daarentegen is een sterke allround triatleet.

Andere mooie namen op de startlijst zijn onder andere Josh Amberger, Max Neumann, Simon Hearn en Caleb Noble. De mannen kijken er niet alleen naar uit om eindelijk weer te kunnen racen, maar zullen gebrand zijn om een zo hoog mogelijke podiumpositie te bekleden.