In de winter trainen we bijna allemaal een beetje extra indoor. Vooral de fietstrainers worden er massaal bij gepakt en ook op de 3athlon-redactie is dat het geval: er worden veel uren en dus kilometers op Zwift gemaakt. Soms ontspannen duurritten, soms ook zware intervaltrainingen. Eén ding is zeker; die kilometers zijn samen een stuk gezelliger.

Daarom organiseren we op 22 januari, samen met TrueKinetix, een virtuele Zwift-rit van ongeveer honderd kilometer. De route – en dus het aantal hoogtemeters – maken we volgende week bekend, maar wel kunnen we je alvast verklappen dat het gaat om een ontspannen rit waarbij we een wattage zullen aanhouden van tussen de 2.0 en 2.5 watt per kilo. Natuurlijk staat het je vrij om de volledige 100 kilometer met ons mee te rijden, maar je kunt er ook voor kiezen een uurtje, of korter of langer, aan te haken. Uiteraard kun je de chatfunctie van Zwift gebruiken om met ons te chatten tijdens de rit.

Details over hoe je het makkelijkst kunt joinen, volgen volgende week. De rit vindt plaats op 22 januari en start om 9:30 uur. Gedurende het jaar zullen we vaker dergelijke ritten organiseren, in samenwerking met verschillende partners.