Na een zeer geslaagd seizoen 2021, kijkt KiKa Extreme inmiddels alweer vooruit naar seizoen 2022. Met meer wedstrijden dan ooit – deelnemers kunnen uit maar liefst vier wedstrijden kiezen om geld in te zamelen voor onderzoek naar en behandeling van kinderkanker – is de doelstelling nog groter: “We willen het dubbele aantal deelnemers ten opzichte van afgelopen jaar.”

Een mooie doelstelling, des te meer als je je bedenkt dat afgelopen seizoen 91 triatleten – veel van hen stonden zelfs voor het eerst aan de start van een triathlon – zich waagden aan de 1.9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en nog eens 21 kilometer hardlopen.

In 2022 kunnen deelnemers kiezen om eind juni te racen bij Ironman 70.3 Westfriesland, begin augustus bij Ironman 70.3 Maastricht, halverwege augustus bij Ironman 70.3 Vichy en halverwege september bij Ironman 70.3 Emilia-Romagna. “Het is super om te zien hoe triathlons steeds populairder worden. Dat merken we natuurlijk ook bij KiKa Extreme. Waar we in 2018 en 2019 nog één editie hadden, hebben we er dit jaar dus vier op het programma. Zowel voor de Nederlandse als Europese triathlons hebben we al een hoop enthousiaste deelnemers.”

Hoe meer deelnemers, des te beter natuurlijk, want allemaal zamelen zij in de maanden voorafgaand aan de wedstrijden geld in voor het goede doel. Afgelopen seizoen liep de teller op tot meer dan een half miljoen euro. Het behoeft geen uitleg dat dat geld hard nodig is in de strijd tegen kinderkanker.

Alle informatie over KiKa Extreme en eventueel aanmelden kan via deze pagina. Net als de afgelopen seizoenen volgt 3athlon.nl ook in 2022 alle KiKa Extreme-deelnemers en dus zul je het aankomende seizoen weer regelmatig artikels en video’s op beeld voorbij zien komen. Zo kijken we met de atleten vooruit naar hun wedstrijden en doen we natuurlijk ook verslag van die dagen zelf.

Benieuwd naar onze KiKa Extreme-verslagen van 2021? Je vindt ze hier gebundeld terug.