Enkele maanden geleden werd al bekendgemaakt dat Triathlon Noordoostpolder op zoek ging naar een nieuw bestuur, maar deze week werd duidelijk dat de voorzitter van het evenement – Kerst Beuckens – geen opvolger heeft kunnen vinden. Daarmee valt het doek voor deze grote wedstrijd die jarenlang plaatsvond in Emmeloord.

Het evenement begon in 2012 en groeide al snel uit tot een groot evenement met veel verschillende afstanden: van een sprint triathlon tot een familie triathlon en van een kwart afstand tot een Middle Distance. Triathlon Noordoostpolder werd zelfs zo groot dat het fietsparcours deelnemers over een gedeeltelijk afgesloten N50 voerde.

“Aan de ene kant doet het wel pijn, maar ik heb het acht jaar gedaan en dat is voor mij ook wel prima zo”, laat Beuckens, die acht jaar geleden de organisatie op zich nam, aan Omroep Flevoland weten.

Triathlon Noordoostpolder is daarmee al de tweede wedstrijd die na 2021 ophoudt te bestaan. Eind vorig jaar werd ook duidelijk dat Triathlon Vroomshoop van de kalender verdwijnt.