Er is wereldwijd al keuze uit ruim 200 Ironman en Challenge Family wedstrijden, zoals we vorige week in een compleet overzicht lieten zien, maar Ironman voegde gisteren nog eens twee wedstrijden toe aan dat programma: Ironman 70.3 Sandnes in Noorwegen en Ironman 70.3 Vouiliagmeni in Griekenland.

Ironman 70.3 Sandnes

De nieuwe wedstrijd in Noorwegen zal voor het eerst plaatsvinden op 3 juli dit jaar. Met een racelocatie aan de Noorse fjorden belooft het een mooie omgeving te zijn voor een triathlon. Ironman zegt daarover: “De regio staat bekend om haar grote mystieke fjorden, spectaculaire watervallen, pittoreske stadscentrums, grote zandstranden en wereldberoemde Viking geschiedenis.”

Atleten zullen zwemmen in het Gandsfjord, waarna ze fietsen langs de kust van de Noordzee. Tot slot, vindt het looponderdeel plaats in het centrum van Sandnes.

“We kijken ernaar uit om met Ironman terug te keren naar Noorwegen, nadat we daar een paar jaar afwezig zijn geweest”, reageert de Race Director van Ironman 70.3 Sandnes, Bjarte Mork Eikas. “Sandnes heeft veel ervaring met het organiseren van grote sport evenementen. De wedstrijd zal atleten dichter bij de unieke natuur van de Noorse zuidwest kust brengen; dat terwijl atleten genieten van een uitdagend vlak en snel parcours.”

Ironman 70.3 Vouiliagmeni

Op 23 oktober 2022 zal de eerste editie van Ironman 70.3 Vouiliagmeni plaatsvinden. Vouiliagmeni is een kustplaatsje op zo’n twintig kilometer afstand van Athene. De wedstrijd begint met een zwemonderdeel van 1900 meter bij het Vouiliagmeni-Varkiza strand. Het fietsparcours kent twee rondes van 45 kilometer en loopt langs de kust richting de oude tempel van Poseidon. “Atleten passeren onderweg verschillende traditionele vissersdorpjes en ze kunnen genieten van een adembenemend uitzicht op de kliffen”, aldus Ironman. Het looponderdeel zal atleten wederom langs de kust leiden.

Sandnes, Noorwegen. (Photo: Sven Erik Knoff)