Met in totaal 21 mannen die over de finish van het EK Aquathlon kwamen, werd het voor de drie Nederlandse deelnemers vooral een gevecht in de achterhoede. Rens van Beek deed het nog het beste met een veertiende plaats, maar zat wel bijna twee minuten achter de Spaanse winnaar Kevin Tarek Vinuela Gonzalez.

Voor die Gonzalez is het wel een mooi weekje, want gisteren werd hij ook al Europees Kampioen Cross Triathlon en dus pakte hij vandaag zijn tweede Europese titel in evenzoveel dagen. Niet dat de Nederlanders daar een boodschap aan hebben, want het gebeurde allemaal ruim voordat zij de finish overkwamen.

Winnaar Gonzalez finishte na één kilometer zwemmen en vijf kilometer hardlopen in een tijd van 28:40 minuut. Vijf seconden later finishte de Bulgaar Alexander Bozhilov (28:45) als tweede en de Spanjaard Andres Cendan Llorens werd derde in 29:02. Rens van Beek finishte als beste Nederlander op een veertiende plaats en deed dat in 30:32.

Stijn Jansen (31:19) en Roel Kwaaitaal (31:28) stonden ook aan de start. Zij werden respectievelijk zestiende en zeventiende.