Het is een bekend en minstens zo mooi gegeven: triatleten leren van elkaar en tillen elkaar naar hogere niveaus. De Noorse Age Grouper Tommy Armani, die aan de vooravond staat van zijn eerste Long Distance ooit (Ironman Zuid-Afrika, red.), grijpt dan ook de kans aan om eens een kijkje te nemen in het leven van Evert Scheltinga. Daarover maakte hij onderstaande vlog.

Armani stond nog nooit eerder aan de start van een LD en omschrijft zichzelf dan ook als een ‘wannabe triathlete without results or records’. Toch lijkt dat wel mee te vallen, want hij loopt een 36km duurloop inclusief aantal pittige tempoblokken mee (‘Evert is a beast’) en een dag later pakt hij ook nog een fietsrit van vijf uur mee. Een interessant kijkje in de trainingswereld van Scheltinga dus.

Ook leuk is het korte gesprek met Romy Louise van Schooneveld, redactrice voor 3athlon maar natuurlijk ook de vriendin van Scheltinga. ,,We gaan all-in voor Evert. Op een gegeven moment word je natuurlijk ook te oud om te sporten op topniveau, dus ik verwacht dat hij écht hard traint. Dat is mijn grootste angst: dat we straks tachtig zijn, terugkijken en dan het idee hebben dat Evert er misschien meer uit had kunnen halen. Ik hoop dat we er alles aan doen om dát gesprek te voorkomen. Ik heb ook heel veel passie voor triathlon, zolang ik er zelf maar geen een hoef te doen”, lacht ze.