Na drie jaar te finishen op een tweede plaats greep Josh Amberger vannacht (Nederlandse tijd) dit keer niet mis tijdens Ironman 70.3 Geelong, Australië. In 3:44:09 tilde hij het lint op na een spannende battle op de halve marathon. Het volledig Australische podium was compleet met Sam Appleton – die slechts 31 seconden na Amberger finishte – en Tim van Berkel (+4:29). Bij de dames was het de Nieuw-Zeelandse Hannah Wells die zegevierde (4:10:39). Zij bleef daarmee onder andere de Australische Grace Thek (+5:48) en de eveneens Australische Emily Loughnan (+8:48) voor.

Mannenrace
Al na het zwemmen werd duidelijk dat de battle vandaag tussen Appleton – die na 20:45 als eerste de badmuts van zijn hoofd trok – en Amberger plaats zou vinden. Met een minuut voorsprong op de rest bereikten de twee nagenoeg gelijktijdig hun fietsen; het gehele fietsonderdeel dat volgde verloren ze elkaar niet meer uit het oog. De achtervolging daarentegen wel. Een grote groep van zeven atleten met daarin onder andere vijfvoudig Wereldkampioen Craig Alexander, de Australische Tim Reed en landgenoot Van Berkel bevond zich halverwege het fietsen op ruim drie minuten achterstand. De Australische Matt Burton kon zich dan wel losmaken van deze groep, maar Appleton en Amberger kreeg hij niet in het vizier.

Na 2:04:41 stapten de koplopers samen van de fiets en begonnen ze aan een spannend looponderdeel. Aanvankelijk was het Appleton die de leiding op zich nam. Hij liep 36 seconden uit tot halverwege het lopen voordat Amberger goed warmgedraaid was en begon in te lopen. Met slechts vier kilometer te gaan tot de finish zag Appleton de winst aan zijn neus voorbij gaan toen Amberger hem inhaalde. Na een halve marathon van 1:14:42 tilde Amberger het lint op.

Vrouwenrace
Na 23:05 minuut was het de Nieuw-Zeelandse Rebecca Clarke die als eerste op de fiets sprong. De Australische Maighan Brown klom als tweede aan wal en Wells volgde als derde, opkijkend tegen een achterstand van ongeveer één minuut. Clarke en Wells zochten elkaar op de fiets op en wisten samen het gat op het achtervolgende groepje van drie, met daarin onder andere Thek, te vergroten. Een lekke band van Clarke halverwege het fietsonderdeel gooide niet alleen roet in haar eten, maar het haalde ook de spanning uit de wedstrijd. Met een voorsprong van ruim zes minuten op de groep wisselde Wells haar fiets in voor loopschoenen. Met een halve marathon van 1:21:33 liep ze verder uit op de achtervolging en stelde ze haar vierde 70.3 zege op rij zonder al te veel dreiging van achter veilig.