De onlangs verreden Tour de Zwift is dit jaar een groter succes dan ooit gebleken. Maar liefst een kleine 120.000 fietsers hebben deelgenomen aan de uitdaging waarbij in een aantal weken maar liefst zeven etappes verspreid over alle werelden van Zwift werden verreden.

119.700 fietsers waren het om precies te zijn, waarbij er ruim 61.000 fietsers kozen om niet deel te nemen aan de groepsritten, maar aan de race-variant. Zwift staat bekend om de virtuele races die je kunt afleggen, maar dat je deze optie nu ook binnen de Tour de Zwift kon selecteren, was nieuw. Dat de helft van de deelnemers gebruikmaakte van deze mogelijkheid, toont wel aan dat dit de goedkeuring van veel van hen mag wegdragen. Procentueel gezien kozen iets meer mannen dan vrouwen voor deze races.

Alles bij elkaar werden er in de Tour de Zwift maar liefst 15.3 miljoen kilometers gereden (wat gelijk staat aan 4419 mensen die de volledige route van de 2019 Tour de France rijden, red.) en werden er 181 miljoen hoogtemeters overwonnen. Tijdens de Tour de Zwift werden onderling 4.7 miljoen RideOns uitgedeeld. Meest populaire etappe was de eerste: in London reden bijna 78.000 deelnemers mee.