Jort (2de links boven), Jefry en Richard (2de en 3de rechts boven) vieren mee in Geraardsbergen (foto: 3athlon.be)

Drie Almeerse dertigers hebben de afgelopen jaren niet alleen een nieuwe wind doen blazen bij de Challenge Almere-Amsterdam, ze zijn de laatste tijd ook sterk betrokken geweest bij andere Challenge organisaties. Onder andere in Geraardsbergen, met het fietsparcours over de legendarische Muur, speelden Jort Vlam, Jefry Visser en Richard Belderok een grote rol van betekenis om het evenement mee te doen slagen en ook in het succes van The Championship in Samorin hadden de drie hun inbreng. In een mooi interview met Martijn Keijsers voor Transition geven de drie ‘helden in hemdsmouwen’ mee dat ze vanaf 2018 full-time professioneel aan de slag gaan.

“Een dag per week werden er al snel twee en het moest eigenlijk nog meer worden om het professioneel aan te kunnen pakken. Het ‘erbij’ blijven doen was niet langer houdbaar op een gegeven moment. En als het dan ook nog ontzettend leuk is -veel leuker dan je andere baan- dan komt er een keuzemoment. Als het evenement niet groot genoeg is om met zijn drieën van te leven, dan moet het op een andere manier. Vanuit Challenge Family kwamen er verzoeken. Op Aruba wordt iets opgezet, jullie spreken Nederlands, kunnen jullie helpen. The Championship in Samorin moet van de grond getrokken worden. Geraardsbergen krijgt een halve Challenge. En zo ging het balletje internationaal rollen.

En dan is het 2018. De banen zijn opgezegd. Fulltime organisatoren van triathlons Jort, Jefry en Richard zitten in het WTC in Almere en maken zich klaar voor de kick-off van Challenge Almere-Amsterdam tijdens de nieuwjaarsborrel. Binnenkort wordt er ook weer gevlogen naar allerlei buitenlandse bestemmingen. Kwaliteitsbewaking, invulling van racedirector-taken, marketing en communicatie, alles wat te maken heeft met het professioneel organiseren van triathlons staat dit jaar op de agenda. Stroop de hemdsmouwen maar weer op, want er is werk aan de winkel. Almeerse helden on the move!”

In triatlonmagazine Transition brengen ze een mooi portret van de drie en hoe het er achter de schermen van een aantal wedstrijden aan toegaat. Lees hier het volledige interview met Jort, Jefry en Richard. Wij wensen de drie heel veel succes en wij kijken ondertussen al uit naar hun organisatie van het Almere Duin-weekend én we trekken dit jaar ook mee naar The Championship in Samorin…