Eerder schreven we al eens over autocoureur Billy Monger. De Engelse atleet, die in 2017 zijn beide benen verloor in een heftige crash tijdens een British F4 race, zou voor Red Nose Day – een initiatief van Comic Relief – geld inzamelen door een speciale triathlon te volbrengen. Na vijf zware dagen finishte de atleet zojuist de 140 mijl lange tocht, die hij wandelend, kajakkend en op de fiets aflegde.

Eigenlijk zou de atleet vier dagen doen over deze gigantische uitdaging, maar vanwege een flinke storm op dag twee van zijn avontuur was hij genoodzaakt de planning om te gooien en een dag te wachten tot hij aan het kajakken kon beginnen. “Ik baalde natuurlijk dat ik er niet meer op uit kon gaan na die eerste dag, aangezien het zo zwaar was en we het toch wisten te doorstaan”, vertelt hij aan Belfast Telegraph. Met windstoten tot 80 kilometer per uur, was het achteraf maar goed ook dat Monger in zijn hotelkamer wachtte tot het water en het weer wat kalmeerde.

Die eerste dag liep Monger – die gebruik maakt van prothesen – bijna dertig kilometer. De bekende Engelse comedian Chris Ramsey stond hem bij tijdens deze zware wandeltocht van Newcastle naar Durham. Voordat Monger begon met trainen liep hij nooit meer dan acht kilometer met zijn prothesen. Dit was dan ook een zeer slopende tocht voor Monger. Ook het fietsen was compleet nieuw voor de atleet. In de vier jaren na zijn onderzoek stapte hij tot voor kort niet eerder op de fiets. Toch legde hij deze week ruim 100 mijl in het zadel af.

Hoeveel geld er tot nu toe is opgehaald voor Comic Relief is nog onduidelijk, maar de teller loopt uiteraard gewoon door en doneren is dus nog mogelijk.