Als je op het randje van 2020 toch nog een race mag doen en dan ook nog eens wint van Sebastian Kienle, mag je dit jaar misschien toch wel een beetje als een succesvol jaar bestempelen. De Deense Daniel Baekkegard deed het zojuist tijdens Ironman 70.3 Tallinn, Estland. Al voerde Kienle de druk flink op tijdens de halve marathon, wist hij de Duitser toch nog  met bijna twee minuten voor te blijven. Bij de dames trok de Engelse Katrina Matthews de overwinning naar zich toe.

Al na het zwemmen ging Baekkegard aan de leiding. Na 22:45 minuut mocht hij zijn helm opzetten om zich vervolgens op te maken voor het 90 kilometer lange fietsonderdeel. Zoals gebruikelijk keken zowel Kienle als Andreas Dreitz op tegen een grote achterstand na het zwemonderdeel. Ruim twee minuten moesten de twee dichtfietsen, en al hijgden de Duitsers bij aanvang van het lopen in de Noor zijn nek, slaagden ze daar niet helemaal in. Met een kleine buffer van zo’n vijftien seconden trok Baekkegard – na 1:59:58 uur op de fiets – zijn loopschoenen aan om daarna in een flink tempo T2 te verlaten. Met een tempo dat ruim vijf seconden lager lag dan bij Kienle, rende Baekkegard steeds harder naar de winst toe. Halverwege het looponderdeel had hij de Duitser bijna op een minuut gezet, maar in de tweede helft verruimde hij dit gat nog eens tot 1:45 minuut bij de finish. Op 3:40:08 uur en na een halve marathon van 1:13:57, stopte Baekkegard de klok. Daarachter finishte Kienle met het zilver en Dreitz met brons (+3:44).

Bij de dames domineerde Matthews – net als Baekkegard – van start tot finish. In 27:55 minuut werkte zij als snelste het eerste onderdeel af. Met de Estlandse Kaidi Kivioja op haar hielen begon de Engelse aan het fietsen. Over 90 kilometer was het echter de Deense Maja Stage-Nielsen die de grootste concurrente bleek. Op anderhalve minuut afstand van haar achtervolgster en met een snelle fietstijd van 2:14:05 wisselde Matthews naar het lopen. Daar bleek de atlete zich vrijwel geen zorgen meer te hoeven maken over de titel. Zo liep Matthews steeds iets verder weg bij haar concurrentes. Met een halve marathon tijd van 1:22:50 en een finishtijd van 4:08:14 claimde de atlete de winst. Stage-Nielsen finishte daarachter als tweede (+5:01) en met Kivioja (+8:35) was het podium compleet.