Barbara de Koning gooide met haar negentiende plek – tiende in de categorie U23 – de hoogste ogen voor Nederland op het EK Supersprint in Olsztyn. Rani Skrabanja behaalde een 23e plaats overall en Kim van ‘t Verlaat werd 26e (zestiende bij U23). De wedstrijd werd gewonnen door de Duitse Nina Eim, die na een spannende strijd met de eveneens Duitse Lena Meissner aan het langste eind trok.

Skrabanja kwam direct goed voorin de race mee, want na het zwemmen lag de atlete vlak achter de kop. Eenmaal in het zadel ging ze flink op de pedalen staan, in de hoop er met een klein groepje vandoor te kunnen gaan. Dat lukte echter niet, want na enkele kilometers telde de kopgroep alsnog zo’n twintig atleten. De Koning en Van ‘t Verlaat vonden ook aansluiting met deze groep.

Er werd echter hard gereden en daardoor waren er duidelijk een paar atleten achterin de groep die het zwaar hadden. Regelmatig kwam de groep op een lang lint te liggen, waardoor sommige atleten zich uiteindelijk terug moesten laten zakken. Vlak voor de tweede wissel ontsnapte een handjevol atleten aan de grote kopgroep.

De Duitse Eim en Meissner liepen in de eerste meters richting de kop. Daarachter volgden Almeida, Gmür en Schär. Skrabanja, Van ‘t Verlaat en De Koning wisselden in de achtervolgende groep.

Lange tijd bleven Eim en Meissner zij aan zij strijden, terwijl Schär er vanaf een derde plek alles aan deed om de twee nog terug te halen. Dat ging niet lukken, want de Duitse atleten waren duidelijk sterker. Het was uiteindelijk Eim die in de laatste meters liet zien dat ze nog niet al haar energie had opgebrand, want de Duitse atlete sprintte sterk op de winst af. De tweede plaats ging naar Meissner en Schär bekleedde de laatste podiumplek. De Koning passeerde de streep met een negentiende plaats overall, Skrabanja werd 23e en Van ‘t Verlaat finishte als 26e.