Vorig seizoen won TV Almere de Teamcompetities en werd Kijani derde, maar ook dit jaar zijn de ambities direct duidelijk. Tijdens Tri Almere – de openingswedstrijd van dit seizoen – kwamen beide ploegen na 1:04:12 over de finish. Door een minimaal verschil van slechts acht hondertsten, was het toch TV Almere dat won. Bij de mannen was de winst voor VZC Veenendaal.

In de vrouwenwedstrijd – een Team Time Trial over 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen – was Kijani het snelst in het water; na 11:13 minuut gingen ze als team richting T1. TV Almere volgde op veertien seoconden als tweede. Gewend aan de Almeerse dijken waren het echter de Almeerse vrouwen die iets sneller fietsten en zo kwamen beide ploegen in nagenoeg dezelfde tijd terug in T2. Dat veranderde dus ook niet tijdens het lopen: na 1:04:12 uur waren de twee ploegen allebei terug. EDO Sports werd op gepaste afstand derde en finishte na 1:06:56.

Tekst gaat verder onder afbeelding

In de mannenwedstrijd was het dus VZC dat de race won; na 55:58 minuut kwam de formatie uit Veenendaal over de finish. Vijftien seconden later werd het zilver geclaimd door TV Dordrecht en op iets meer dan twee minuten achterstand pakte TriCan het brons.