Mitch Kolkman liet vandaag tijdens het EK Supersprint in Olsztyn maar weer eens zien dat zijn concurrenten voortaan zeker rekening met hem moeten houden. De atleet zette een geweldig zwemonderdeel neer en finishte uiteindelijk met een vierde plek in de categorie U23. Daarmee werd Kolkman negende overall. De elite race werd gewonnen door de Duitse Valentin Wernz, die tijdens het lopen sterk toesloeg.

Na 3:30 minuut gezwommen te hebben over 300 meter klom Kolkman – gelijktijdig met de Zwitserse Fabian Meeusen – als eerste aan wal. Op de fiets kwam hij zo in de kopgroep terecht, die na enkele kilometers bestond uit ruim tien atleten. Er werd hard gereden en dat zorgde ervoor dat de achtervolgende groepen niet dichterbij kwamen. Zo genoot Kolkman met zijn groepje een prettige buffer bij aanvang van het lopen.

Met een looptijd van 5:56 minuut over 2000 meter maakte Kolkman het vervolgens sterk af. Met de eerste vijf man kon hij niet meekomen, maar daarachter sprintte hij op een mooie negende positie – … in de categorie U23 – af. De wedstrijd werd gewonnen door Wernz na 23:27 minuut. De Engelse Barclay Izzard (+0:02) en de Franse Anthony Pujades (+0:03) finishten respectievelijk als tweede en derde. Kolkman passeerde de streep dertien seconden na de winnaar.