Een 43-jarige Belgische hardloper die vorige week hondje Dribbel doodstak, heeft ondertussen zijn daad bij de politie bekend. Het verschrikkelijke bericht werd massaal gedeeld en kreeg veel bijval. Nadat bekend werd dat het om een bekende ultraloper gaat, hadden mensen de dader binnen de kortste keren via social media opgespoord. Sindsdien krijgt de atleet dagelijks tientallen dreigberichten te verwerken, waardoor hij behalve dader, nu naar eigen zeggen ook zelf slachtoffer is. Dat de ultraloper tot deze treurige daad kwam, is extra onverwachts gezien zijn grote liefde voor de natuur. Zo is de Belg zelfs lid van een plaatselijke natuurbeweging en werkt hij als wetenschapper voor het instituut van Natuur- en Bosonderzoek.

De politie had de loper al snel na de gebeurtenis in het vizier, maar beelden van een beveiligingscamera aan huis bevestigde dat de ultraloper degene was die het mes trok. Toen beelden van de man op het internet opdoken, voelde hij de bui al hangen. Uit voorzorg verwijderde de loper dan ook alle Strava gegevens van zijn training. Toen verschillende mensen de man echter herkenden van de beelden en ook het baasje van Dribbel hem aanwees als dader, had de politie voldoende bewijs om de man op te zoeken in zijn woning.

Bedreigingen

Ondertussen is de man via social media overspoeld met dreigberichten. Via verschillende Facebookgroepen die hondje Dribbel steunen, werd zijn naam, telefoonnummer en mailadres gedeeld. Ook via het werk van de ultraloper wisten mensen hem te bereiken. ,,Kan de bij u werkzame psychopaat en moordenaar zijn baan houden?”, klonk het op de Facebookpagina van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. ,,Hij wordt toch tenminste op straat gesodemieterd mag ik hopen. Liefst van de vierde verdieping, hoofd eerst”, vervolgt het dreigende bericht.