Je hebt van die triathlons die je niet dagelijks meemaakt. Die net een beetje extra bijzonder zijn. De Escape from Alcatraz Triathlon is er daar natuurlijk eentje van en afgelopen zondag was het zover!

(tekst gaat onder foto verder)

Tijdens de Escape van Alcatraz Triathlon is de start vanaf een boot. (Foto: organisatie)

Alcatraz is een eiland in de Baai van San Fransisco waar van 1934 tot 1963 de misschien wel bekendste en gelijknamige gevangenis te vinden was. Maar liefst 1576 gevangen hebben er vastgezeten, inclusief de beruchte Alphonse ‘Al’ Capone. Niemand – zover bekend – overleefde een ontsnapping. Maar gisteren dus wel. Bijna 2000 atleten om precies te zijn.

(tekst gaat onder foto verder)

Na 2.4 kilometer zwemmen en 800 meter lopen begin je aan het fietsonderdeel van 29 kilometer. (Foto: organisatie)

Nu is dat eigenlijk niet helemaal waar, want bij de Escape from Alcatraz Triathlon start je niet vanaf het eiland zelf. Je vaart met een boot tot heel vlakbij, maar de start vindt vervolgens plaats door van de boot af te springen. Je zwemt 2.4 kilometer richting het vasteland van San Francisco, vervolgens ren je 800 meter richting de transition area om dan 29 kilometer te fietsen. Tot slot wacht er nog een 13 kilometer run. Tijdens het hardlopen beklim je onder andere een trap van maar liefst 400 ongelijke treden.

(tekst gaat onder foto verder)

Alcatraz is misschien wel het bekendste eiland ter wereld en zorgt voor prachtige plaatjes. (Foto: organisatie)

Snelste deelnemer was uiteindelijk Ben Kanute uit Phoenix. Hij deed 2:00:49 over de race en versloeg onder andere Cameron Dye, Jason West en Andy Potts.

Deelnemers zijn uitzinnig na het volbrengen van deze iconische race. (Foto: organisatie)