De Jurassicman Extreme Triathlon wordt gezien als één van de zwaarste triathlons in Groot-Brittanie. Komend weekend (19 augustus) kun je deel uitmaken van deze bijzondere point-to-point race die start in Budleigh Salterton en eindigt in Lulworth Cove. Bij de wedstrijd worden de traditionele afstanden van een hele triathlon afgelegd: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen – inclusief een heleboel hoogtemeters.

Vanaf Charmouth word je naar het beginpunt in Budleigh Salterton gebracht, waar het zwemonderdeel plaats zal vinden. Om 7 uur ‘s ochtends wordt met een misthoorn het startsignaal gegeven, waarna de atleten de zee in duiken voor drie rondes van iets meer dan een kilometer. Nadat je 3,8 kilometer hebt gezwommen, maak je de wissel naar de fiets.

Het fietsparcours bestaat uit veel klimmen en dalen, waarbij je in totaal meer dan 2600 hoogtemeters bedwingt. Na iedere zware krachtinspanning krijg je in de afdalingen de tijd om de benen op te laden voor de volgende klim. In Ulwell zet je de fiets aan de kant en trek je je hardloopschoenen aan om aan de marathon te beginnen. Het uitdagende parcours leidt je langs de kustlijn en schotelt je nog eens meer dan 1100 hoogtemeters voor. Het weer op het kustpad kan snel omslaan en de organisatie raadt dan ook aan om in ieder geval een jasje tegen de regen en wind mee te nemen. 20 uur krijgen atleten de tijd om de finish in Lulworth Cove te bereiken.

Bij Budleigh Salterton duik je de zee in voor het zwemonderdeel (Foto: Brutal Events)
Tijdens het fietsparcours ben je continu aan het klimmen en dalen (Foto: Brutal Events)
Van Budleigh Salterton fiets je tot Ulwell (Foto: Brutal Events)
Onderweg kun je genieten van de prachtige Engelse omgeving (Foto: Brutal Events)
Het loopparcours leidt je langs de Engelse kustlijn (Foto: Brutal Events)
Ook in het loopparcours bedwing je honderden hoogtemeters (Foto: Brutal Events)