“Wauw een bizar verhaal weer”, begint Steff Overmars een vervelend en – zoals hij zelf al zegt – bizar verhaal. “Ik was lekker aan het mountainbiken met Martin Kroes”, vervolgt de atleet. “We hadden Amerongen en Rhenen al gehad en dachten het rondje Leersum nog lekker mee te pakken. Op een gegeven moment zat Martin niet meer achter mij, maar daar dacht ik niet teveel van, want dat gebeurt wel vaker met mountainbiken. De afspraak is dat we altijd wachten aan het einde van een heel rondje.” Een afspraak waar Overmars zich heel strikt aan houdt, zo blijkt: “Vlak voor het einde van het rondje viel ik hard en ik voelde meteen een knak…Mijn sleutelbeen was gebroken.”

Overmars bleef rustig en wachtte aanvankelijk op zijn trainingsmaat. Althans, tot het wel erg lang duurde voordat Kroes weer verscheen. “Ik wilde even wachten zodat hij mij kon helpen, maar hij kwam maar niet.” Er zat niets anders op dan alleen weg zien te komen uit het bos en hulp te zoeken. Met één hand aan het stuur fietste Overmars zichzelf terug naar de auto. Eenmaal daar aangekomen kreeg hij een telefoontje: “Jan van den Bossche belde mij. Hij zei dat Martin zijn sleutelbeen had gebroken en dat Martin’s vrouw hem gebeld had.” Vol verbazing vertelt Overmars dat ook hij zijn sleutelbeen heeft gebroken. Op hetzelfde rondje en nagenoeg op hetzelfde moment. “We kwamen tot de conclusie dat we allebei in drie minuten van elkaar ons sleutelbeen hadden gebroken, zonder dat we het van elkaar wisten. Martin is met de ambulance meegegaan en ik ben zelf naar huis gereden, maar ik kwam er uiteindelijk achter dat het toch niet zo goed ging en ben naar het ziekenhuis gegaan.” Daar werd Overmars’ vermoeden helaas bevestigd: een gebroken sleutelbeen. “Maar voor mij wel een hele ‘mooie’ breuk”, sluit de atleet het gekke bericht nog enigszins positief af. “Ik hoop dat ik snel weer ‘up and running’ ben. Gelukkig is het december.”

Eerder dit jaar maakte tijdens een wedstrijd in België Overmars ook al een pijnlijk wespen incident mee. De atleet vertelde toen zich voor te bereiden op de Hel van Kasterlee, de zwaarste off-road duathlon ter wereld. De wedstrijd die deze winter plaats zou vinden is ondertussen afgelast vanwege het coronavirus, maar Overmars maakt nog trouw zijn kilometers op de mountainbike.