Naar eigen zeggen met trots presenteert Rik van Trigt, bondscoach Long Distance, de definitieve selectie die namens Nederland uit zal komen op het WK Long Distance dat in september tijdens Challenge Almere-Amsterdam wordt gehouden. Bij de mannen is de grootste publiekstrekker Evert Scheltinga en bij de dames gaat die eer naar Els Visser en Sarissa de Vries.

In totaal zullen er acht Nederlandse mannen van start gaan tussen het profveld. Naast Evert Scheltinga zijn dat in volgorde Diederik Scheltinga, Steff Overmars, Erik-Simon Strijk, Dirk Wijnalda, Niek Heldoorn, Milan Brons en Cornelis Scheltinga. De eerste vijf atleten zijn geselecteerd op basis van de LA selectiecriteria en A-selectie status. De nummers zes tot en met acht zijn op basis van de ‘rolling-down’ uitslag van de selectiewedstrijd in Maastricht geselecteerd. Die wedstrijd werd overigens gewonnen door Menno Koolhaas, maar hij heeft besloten nog niet de overstap naar de LD te maken en dus te bedanken voor zijn startplek.

Bij de vrouwen zijn naast Els Visser en Sarissa de Vries ook Janien Lubben en Miriam van Reijen geselecteerd. Deze vier dames zijn eveneens geselecteerd op basis van de selectiecriteria LA. Ilona Eversdijk wordt daar op basis van haar B-status aan toegevoegd en dus zullen er in totaal vijf Nederlandse vrouwen in actie komen tijdens de pro-race van het WK in Almere.