Het was een bijzonder speciaal moment: niemand minder dan de Brit Kieran Lindars is speciaal naar Nederland gevlogen om de honderden vrijwilligers van Challenge Almere-Amsterdam, die gisteravond bij elkaar kwamen tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest, persoonlijk te bedanken.

Lindars won Challenge Almere-Amsterdam in 2022 en werd dit jaar tweede achter een ontketende Menno Koolhaas. De laatste kilometer had Lindars het echter zo zwaar, dat hij zwalkend en kruipend over de finish kwam. Die beelden gingen de hele wereld over en werden op de grootste nieuwszenders van onder andere Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Amerika uitgezonden. Dertig minuten na zijn finish – en goede medische ondersteuning – liet Lindars al weten weer oké te zijn.

Nu vond de Brit het dus wel de moeite waard om speciaal naar Nederland te komen en alle vrijwilligers persoonlijk te bedanken. “Ik voel me weer een stuk beter dan de laatste keer dat ik jullie sprak”, grapte hij. “Ik wil jullie heel erg bedanken dat jullie ervoor gezorgd hebben dat ik veilig ben en een geweldig evenement heb ervaren. Jullie zijn héél belangrijk. Niet alleen voor mij, maar voor álle atleten. Dank daarvoor”, sprak hij onder andere.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Kieran Lindars dankt vrijwilligers Challenge Almere-Amsterdam (Foto: Challenge Almere-Amsterdam)

Ieder jaar werken er zo’n achthonderd vrijwilligers mee aan Challenge Almere-Amsterdam. Tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest worden deze vrijwilligers in het zonnetje gezet door de organisatie. Leuk detail: atleten die aan de race hebben meegedaan, helpen daarbij in de bediening. Daarnaast wordt er ieder jaar een vrijwilliger van het jaar gekozen. Dit jaar ging die eer naar Sylvia de Vries, die meehelpt met het coördineren van alle motoren op het parcours.

Sylvia de Vries uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar (Foto: Challenge Almere-Amsterdam)