We weten allemaal dat Jan Frodeno niet alleen wordt gezien als de GOAT – The Greatest of All Time – maar ook als fervent koffieliefhebber. Juist die liefde is nu meegenomen in de presentatie van de Special-Edition Canyon Speedmax CF SLX 8 Disc Frodissimo, waarvan er per direct slechts 100 modellen beschikbaar zijn.

“De Canyon Speedmax heeft, na talloze jaren in de top van de triathlonsport, een onuitwisbare indruk achter gelaten. De fiets van Wereldkampioenen met een palmares dat ongeëvenaard is binnen deze tak van sport. De Speedmax is de uitkomst van een nauwe samenwerking tussen de beste ingenieurs en de beste triatleten die in een gezamenlijk proces de fiets verfijnen en verbeteren. Nu is de Speedmax beschikbaar in een prachtig nieuw, limited edition artwork, met een extra cafeïne-kick.” Daarmee doelt Canyon op de zeven gram fijngemalen arabica bonen, die Frodeno niet alleen voor zijn eigen koffiemerk gebruikt, maar nu ook in de fiets zit verwerkt.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Speedmax CF SLX 8 Disc Frodissimo

“De Speedmax CF SLX 8 Disc Frodissimo, met slechts honderd modellen beschikbaar, is een volbloed racer die zowel je performance als je smaakpapillen prikkelt. Een fiets die is geïnspireerd door de koffiecultuur en is gemaakt voor iedereen die het gevoel van triathlon, de technologie en de stijl kan waarderen.”

“‘Frodissimo’ is niet alleen de bijnaam van triathlonlegende Jan Frodeno, het is zijn eigen merk en vat zijn ongeëvenaarde mentaliteit als atleet samen. In het Italiaans betekent het achtervoegsel ‘-issimo’ de absolute overtreffende trap. Geen vergelijkingen, geen ruimte voor verbetering, alleen het toppunt van menselijke prestaties. Frodissimo is de belichaming van Frodeno’s obsessie om tot het uiterste te gaan en de beste te zijn in alles wat hij doet. Aan de ene kans is Jan een sporticoon – een triatleet met een Olympische gouden medaille en drie WK-titels, maar daarnaast is hij een echte fijnproever die ook het leven naast triathlon voor honderd procent leeft.”

Resultaat: een stijlvol, opvallend kunstwerk

“Creatief, gedurfd, gewaagd: de Speedmax CF SLX 8 Disc Frodissimo is een wereldprimeur door de paintjob met daarin premium Frodissimo Explorer Koffie verwerkt. Lukas Beck, Senior Graphic Designer bij Canyon, legt het unieke proces uit: ‘We hebben elke fiets hier in Duitsland afgewerkt met zeven gram premium Frodissimo Explorer gemalen koffie. We hebben zorgvuldig een selectie van fijngemalen arabica bonen gemengd met de kleur en vervolgens op het frame aangebracht’.”

De Speedmax CF SLX Frodissimo heeft de volgende afmontage, die we rechtstreeks hebben overgenomen uit het persbericht van Canyon:

Je kunt de Canyon Speedmax CF SLX Frodissimo via deze link aanschaffen. Er zijn slechts 100 modellen beschikbaar en de prijs is 9.999 euro.

De afgelopen periode hebben wij reviews over diverse Canyon Speedmax-modellen geschreven. Een overzicht van alle content vind je hier. Op dit moment testen wij een Canyon gravelbike uit; hiervan verschijnt binnenkort een uitgebreide review.