Nadat de PTO de afgelopen twee weken nieuwe racelocaties aankondigde (de PTO US Open zal plaatsvinden in Milwaukee en de PTO Asian Open in Singapore, red.) waren veel atleten gisteren in afwachting van de aankondiging van de derde race van het jaar. Die aankondiging kwam er opvallend genoeg niet, maar via de website van de PTO is wel te zien dat de Collins Cup dit jaar in het Marrokkaanse Marrakesh zal plaatsvinden. Die pagina is overigens inmiddels verwijderd.

De Collins Cup vond de afgelopen edities plaats in Samorin, Slowakije. Daar viel de wedstrijd in hetzelfde weekend als Challenge Family’s The Championship, dat op dezelfde locatie wordt gehouden. Daar komt nu dus verandering in, want ook al heeft de PTO de locatie nog niet zelf aangekondigd, zal de Collins Cup op 18-19 november plaatsvinden in Marrakesh. Dat stond althans te lezen op de inmiddels verwijderde pagina.

Deze informatie werd door één van onze lezers gevonden en doorgestuurd en staat te lezen op een PTO-pagina die niet opgemaakt en dus niet af is en waarschijnlijk ook niet voor publiek openbaar zou moeten zijn. Hieronder een afbeelding van de pagina:

Tekst gaat verder onder afbeelding

Uren na onze publicatie benaderde de PTO 3athlon: “Het is geen geheim dat we hard werken om de PTO Tour naar nieuwe en spannende locaties te brengen. Marrakesh past daar perfect bij. Maar, een Collins Cup in Marrakesh is nog niet bevestigd. Wanneer races bevestigd zijn, zullen we ze aankondigen.” Direct daarna verwijderde de PTO de pagina waarop de Collins Cup met locatie en datum te zien was, die volgens hen nog niet online had gemogen.