Challenge Daytona, één van de nieuwste races binnen Challenge Family en dit jaar op 9 december voor het eerst op de kalender,  heeft een nieuw partnerschap gesloten met Bike Law, een Noord Amerikaans collectief van fietsadvocaten dat zich hard maakt voor de rechten van fietsers. Het partnerschap moet fietsveiligheid op de kaart zetten.

,,De samenwerking met Challenge Daytona is voor mij – als voormalig slachtoffer van een fietsongeval, iemand die iedere dag op de fiets zit en triatleet van Bike Law – belangrijk omdat ik grote waarde zie in de unieke kans om een organisatie met een soortgelijke visie te ondersteunen”, legt Rachael Maney, directeur van Bike Law, uit. ,,Challenge Family richt zich niet alleen op een bijzondere race ervaring, maar deelt de overtuiging van Bike Law dat het beschermen van de fietsgemeenschap en het bepleiten van betere, veiligere fietsomstandigheden van groot belang is.”

Challenge Daytona wordt gehouden op de Daytona International Speedway (Foto: endurancebusiness)

Challenge Daytona ziet de samenwerking als een uitbreiding van het handelsmerk van Challenge Family, waarbij de atleet centraal staat. ,,Onze evenementen zijn gericht op de gemeenschap en de ervaringen van onze deelnemers”, vertelt Zibi Szlufcik, CEO van Challenge Family. ,,Veiligheid is een belangrijk aspect daarvan – zowel voor de atleten op de wedstrijddag als tijdens hun trainingen in aanloop naar evenementen. We willen dat ze zich veilig en zeker voelen in het nastreven van hun sportieve doelen, waar en wanneer ze ook op de fiets stappen.”

Omdat een gescheiden infrastructuur geen optie is, zet Bike Law zich in om de dynamiek tussen fietsers en andere weggebruikers te verbeteren, afgeleid rijden te verminderen, de beschermende wetgeving te verbeteren en de fietsvaardigheid te vergroten. Dat heeft geleid tot minder fietsongevallen en meer belangstelling om de wielersport te proberen.