Het is misschien niet de eerste locatie waar je aan denkt als je het hebt over een nieuwe triathlonwedstrijd, maar Challenge Family heeft zojuist een nieuwe race in Uzbekistan aangekondigd. Challenge Samarkand is Challenge Family’s eerste race in Centraal-Azië en is onder andere bedoeld om de triathlonsport in de regio naar een hoger niveau te tillen.

De wedstrijd kent overigens al een behoorlijke geschiedenis en zal dit jaar plaatsvinden op 16 en 17 september; er staat onder andere een Middle Distance op het programma. “We kijken er enorm naar uit om nauw samen te werken met het enthousiaste, gepassioneerde en inspirerende team van Challenge Samarkand en we zijn trots op deze nieuwe wedstrijd binnen ons portfolio”, liet Challenge Family CEO Jort Vlam tijdens een persconferentie optekenen. “Samarkand is één van de oudste steden ter wereld, die dateert uit de achtste eeuw voor Christus. De traditie in deze regio is enorm en de historie erg rijk. Atleten die hier meedoen, kunnen zich opmaken voor een ervaring om nooit te vergeten. Vanuit het perspectief van Challenge Family denken we dat het mooi is om gebieden met elkaar te verkennen die, voor de meesten van ons, nog niet zo bekend zijn.”

Race Director Yelena Kun vertelt. “We zijn klaar om veel triatleten te ontvangen. Triathlon is een sport voor mensen die weten hoe ze moeten dromen en hoe ze moeten geloven in zichzelf. Hier kunnen ze genieten van de unieke cultuur van Uzbekistan, heerlijk eten en nationale monumenten. Tijdens de race kom je langs allerlei iconische plekken van de stad.”