De Nederlandse Triathlon Bond hoopt het bestuur uit te breiden met een bestuurslid topsport en heeft daartoe een vacature geopend. “Er ligt een mooie ambitie om, na een roerige periode, met het nieuwe bestuur een stevige basis te leggen voor de toekomst van de triathlonsport en al haar beoefenaars. Ook onze topsporters (in spé) werken iedere dag hard aan hun persoonlijke doelen en wij bieden daarvoor graag een veilig klimaat.”

Volgens de NTB zou het bestuurslid topsport de ‘sparringpartner voor de directeur (Thorwald Veneberg, red.) en met name Technisch Directeur (Henry Bonnes, red.) moeten zijn. CV en motivatie kunnen tot en met 30 januari worden opgestuurd. De benoeming staat in principe gepland voor 21 februari. Je leest hier alles over de vacature.

Nadat de NTB in opspraak kwam en zeer in de verlegenheid werd gebracht door publicaties op deze website, die een beeld lieten zien van grove misstanden op en rondom het NTC, werd de bezem door de organisatie gehaald. Het voltallige bestuur stapte op, een aantal coaches vertrok en ook was er geen plaats meer voor toenmalig directeur Rembert Groenman en toenmalig Technisch Directeur Adrie Berk, die de problematiek tot op de laatste dag bleven ontkennen. De afgelopen maanden vonden er behoorlijk veel veranderingen binnen het team van de NTB plaats.