Na alle commotie die eind vorig jaar is ontstaan rondom de NTB en het NTC – en het daaropvolgende opstappen van het bestuur en diverse stafleden, waaronder Algemeen Directeur Rembert Groenman en Technisch Directeur Adrie Berk – is zojuist duidelijk geworden wie per 1 februari de nieuwe Technisch Directeur wordt: Henry Bonnes.

Bonnes is benoemd tot ‘Technisch Directeur ad interim’ tot en met de Spelen van Parijs in 2024. De belangrijkste taak die hij – volgens een zojuist uitgestuurd bericht van de NTB – meekrijgt: ‘het implementeren van een transparante en veilige structuur en cultuur voor topsport’.

Bonnes heeft behoorlijke ervaring binnen de sportwereld. Zo was hij in het verleden onder andere Technisch Directeur en Directeur Topsport bij Judo Bond Nederland. Daar vertrok hij in 2016 nadat hij ‘geen vertrouwen van het bondsbestuur ervaarde’. Volgens de NTB heeft hij ook bijgedragen aan verschillende topsportprogramma’s. Momenteel is Bonnes op interim-basis betrokken bij de professionaliseringsslag van het tophockey in Nederland. Onlangs zijn de Nederlandse hockeydames nog massaal naar buiten getreden over de misstanden die ook binnen die tak van sport plaatsvonden.

De NTB heeft gesprekken gevoerd met drie mogelijke kandidaten en daaruit kwam Bonnes dus als meest geschikte kandidaat naar voren. Zelf kijkt hij uit naar de nieuwe uitdaging: “Ik heb veel zin om aan de slag te gaan bij de NTB. De uitdaging om enerzijds te werken aan een optimaal en veilig prestatieklimaat en anderzijds de inrichting en de uitvoering van de olympische route naar Parijs spreekt mij erg aan. Met als uiteindelijk doel dat de sporters kunnen excelleren.”

NTB interim-voorzitter Alexander Vandervelde toont zich opgelucht met de benoeming. : “Ik ben blij dat we een geschikte kandidaat met zoveel relevante ervaring hebben gevonden, die bereid is om snel aan de slag te gaan om de volgende stappen te zetten met de NTB.”