Challenge Family kondigt dit weekend een bijzonder nieuwe long distance triatlon aan: in Zuid-Korea om precies te zijn. Challenge Gunsan-Saemangeum belooft een sprookjesachtig fietsparcours over de langste zeemuur ter wereld, een weg van 33 kilometer die zich langs 63 bewoonde en onbewoonde eilanden slingert. De wedstrijd staat op 30 juni 2019 op de kalender.

Voor Challenge Family is het een terugkeer naar Zuid-Korea, nadat er in 2016 al een halve Challenge was in Jeju. De triatlonsport is stevig aan het groeien in Zuid-Korea. Tongyeong is al jaren een vaste waarde in het ITU World Cup circuit en de 70.3 Ironman van Gurye, die in 2019 verhuist naar Goseong, trok de afgelopen jaren honderden Koreaanse triatleten aan.

Challenge krijgt in Gunsan-Saemangeum dus een extra troef met een wel heel bijzonder fietsparcours. Na het zwemmen in de Gele Zee volgt er een een fietsproef die grotendeels over de Saemangeum Seawall gaat. Dat is een opgetrokken weg door de zee die de 63 bewoonde en onbewoonde eilanden verbindt met het vasteland van Zuid-Korea.

Bucket list race

Challenge Family CEO Zibi Szlufcik vindt het alvast een bucket-list race. ,,Deze wedstrijd kan inderdaad wel eens uitgroeien tot de ‘must-do’ triathlon in Azië, dankzij dat schitterende parcours. Wij zijn er zeer trots op dat Zuid-Korea terugkeert op de Challenge Family kalender. De race kan een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van de triathlonsport in Azië.”

Szlufcik rekent niet alleen op plaatselijke triatleten, want ook profs worden in de watten gelegd in Gunsan-Saemangeum. ,,Er zijn heel wat slots voor The Championship te verdienen en voor de pro’s is het prijzengeld zeer interessant, net zoals de punten voor de Challenge Family World Bonus”, aldus de Challenge Family CEO.