Lucy Buckingham werd afgelopen zondag derde bij The Championship, Grace Thek finishte buiten het podium, maar beide vrouwen hebben momenteel een gemene deler: ze hopen voldoende hersteld te zijn en aankomende zondag sterk te zijn tijdens Challenge St. Pölten. De twee vrouwen gelden als favorieten voor de race, maar hebben nog wel iets aan herstel nodig.

Dat zeiden beide vrouwen zojuist tijdens de persconferentie voor de wedstrijd in Oostenrijk. “Het was een zware wedstrijd (The Championship, red.) en ik kijk er naar uit om nu te racen bij Challenge St. Pölten. Ik zou hier vorig jaar al meedoen, maar kon toen niet reizen vanwege COVID-maatregelen. Het klimmen hier – tijdens het fietsen – ligt me wel. Dat is uitdagend en het houdt je scherp. Ik hoorde dat de klim na zestig kilometer pittig is”, sprak Buckingham. “Ik ben nu voor 85 procent hersteld. Ik heb nog een klein beetje herstel nodig”, besloot ze lachend.

Thek kijkt ook uit naar de wedstrijd. “Ik ben hier eerder deze week gearriveerd en de omgeving is echt prachtig. Net als Lucy ben ik ook nog niet volledig hersteld. Het wordt mijn derde wedstrijd in drie weken, dus we gaan zien wat er nog in de tank zit.”