Dat Chris Nikic mensen in het algemeen en atleten in het bijzonder inspireert, dat is een understatement. Eén van die mensen is nu ook zijn vader – als dat nog niet zo was – want Nikic laat via socials weten dat ook zijn vader zich de komende maanden gaat voorbereiden op het volbrengen van een Ironman. “We weten dat ik het kan, maar de laatste jaren heb ik mijn vader oud, zwak, fragiel en lui genoemd.”

“Geloven jullie echt dat álles mogelijk is? Eindelijk, na het volbrengen van mijn Ironman, heeft mijn vader besloten om er ook eentje te gaan doen. Hij zei dat ik hem heb geïnspireerd om niet telkens excuses te zoeken. Dus, in plaats van mij te helpen met trainen, gaat hij nu met me mee om te trainen. Hij is gestart met het kopen van een elektrische fiets, maar ik vertelde hem dat hij daar niet mee mag racen. Dit gaat leuk worden: een zestigjarige man zien die operaties aan heup, schouder en nek heeft gehad, én met slechte knieën, die een Ironman gaat doen.

Chris Nikic maakte onlangs nog bekend dit jaar mee te doen aan Ironman Hawaii. Zijn vader zal een maand later, in november, gaan voor Ironman Florida, waar Chris afgelopen jaar de wereld in vervoering bracht door de eerste atleet met het Downsyndroom te zijn die een Long Distance wist te volbrengen.