Krijgt duathlon een nieuwe boost in 2021? Laten we op zijn minst hopen dat we een normaler jaar krijgen dan 2020 en dat ook de run-bike-run wedstrijden weer gewoon door kunnen gaan. De International Powerman Association heeft deze week de volledige kalender van Powerman duathlons bekendgemaakt. Het circuit van internationale Long Distance duathlons kondigde tien wedstrijden aan, met onder andere Liechtenstein, Turkije en Frankrijk als nieuwe organisaties. Daarbij verschuift het WK Zofingen van september naar mei.

De 2021 Powerman Series zouden normaal beginnen op 17 februari 2021, met de Desert Classic: de Powerman Arizona. Maar hoewel er nog geen officieel statement naar buiten is gebracht, schemert er hier en daar al een afgelasting door.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Powerman wedstrijdkalender 2021. (Foto: Powerman)

Nieuw: Liechtenstein, Embrun en Turkije

De eerste Europese race is in Liechtenstein op 18 april in Vaduz. De Powerman Liechtenstein zou in 2020 voor het eerst georganiseerd worden. In de eerste coronagolf werd de race nog uitgesteld naar oktober, maar in het najaar werd de wedstrijd definitief afgelast. Hetzelfde geldt voor de Powerman in Embrun, Frankrijk. Daar doen ze op 11 juli een nieuwe poging om de Powerman te houden, op een terrein wat onder triatleten van de Embrunman bekendstaat als lastig en zwaar. Helemaal nieuw is de Powerman Turkije. Het is voor het eerst dat Powerman naar Turkije trekt. De wedstrijd vindt plaats op 5 juni, in Teker, in de buurt van Antalya.

WK long distance in Zofingen in mei?

In 2020 kon het wereldkampioenschap Powerman door de coronacrisis niet doorgaan in Zofingen. Voor 2021 is er gekozen voor een heel nieuwe datum. Het WK is nu gepland op 29 en 30 mei in de Zwitserse hoofdstad van de duathlonsport, al houdt de organisatie nog een slag om de arm om eventueel opnieuw op te schuiven richting de originele datum in september. Het Europees kampioenschap Powerman vindt alsnog in het Duitse Alsdorf plaats, maar nu op 15 augustus in plaats van in april. Tot slot is er een nieuw WK Middle Distance dat op 2 oktober in het Deense Viborg plaatsvindt.