Als hardloper krijg je er regelmatig een keer mee te maken: een blaffende hond die het op je kuiten gemunt lijkt te hebben. Jamie Alejandro reageerde agressief toen hij tijdens een wedstrijd in Colombia een op het oog onschuldige viervoeter voor zijn neus kreeg. Onderstaande heftige beelden tonen hoe hij het dier lomp aan de kant schopt. Voormalig sponsor Under Armour is – net als veel andere mensen – niet te spreken over de beelden. Het merk verklaarde na het zien van deze beelden niet langer met de atleet geassocieerd te willen worden en beëindigde de samenwerking dan ook.

In een ruime meerderheid van de reacties op social media zijn mensen het hier volkomen mee eens; ze spreken schande over het gedrag van Alejandro. Toch zijn er ook mensen die het voor de atleet opnemen en argumenteren dat het dier anders overlopen was door andere atleten.

Alejandro verklaarde na de race spijt te hebben van zijn actie: ,,Ik dacht niet goed na. Ik heb geen excuses en ik praat niet goed wat ik heb gedaan. Ik hoop dat ik het op de één of andere manier goed kan maken; misschien door straathonden te helpen. Dat ga ik niet op social media delen, maar ik weet zelf wat ik heb gedaan.” Hij vervolgt: ,,Ik praat het niet goed, maar het was een moment van euforie in de wedstrijd. Ik dacht niet na en ik weet dat ik hard kan zijn terwijl ik race.”

Under Armour had geen boodschap aan zijn berouw en kwam al snel met een persbericht naar buiten waarin zij verklaarden een punt achter de samenwerking te zetten: ,,Als bedrijf tolereren wij geen geweld of ander gedrag dat dieren kwaad doet of in gevaar brengt.”