Sarissa de Vries zou aankomende zondag haar eerste wedstrijd sinds de geboorte van haar dochter beleven, maar heeft zich met een blessure teruggetrokken. In tegenstelling tot eerdere berichten, zal De Vries niet van start gaan bij Challenge Gdansk.

Op 19 juli 2023 werd dochtertje Imke geboren en daarna nam De Vries, die in de jaren daarvoor uitgroeide tot één van de beste Nederlandse Long Distance atletes van Nederland, natuurlijk even vrijaf als profatlete. De Vries kende in 2021 en 2022 haar hoogtijdagen – in ieder geval op het gebied van de Long Distance – met onder andere de wereldtitel Long Distance bij Challenge Almere-Amsterdam, waar ze ook nog eens het Nederlands record op de klassieke afstand verpulverde. Dat record (8:32:04) heeft ze tot op de dag van vandaag in handen.

Die wereldtitel in Almere dateert uit 2021 en een jaar later werd daar een derde plaats op het WK Long Distance aan toegevoegd. Daarnaast werd ze dat jaar ook vierde bij het EK Ironman 70.3 in Elsinore.

Dat De Vries zich van de startlijst heeft moeten laten afhalen, is teleurstellend voor de atlete. “Ik wil heel graag racen en het gaat nu iets beter met de heup”, doelend op de blessure die ze daaraan heeft en waardoor ze al drie weken niet heeft kunnen lopen. Plannen voor de aankomende weken zijn er al wel. “Als ik dit weekend het lopen kan oppakken, wil ik volgend weekend Oud Gastel doen. De week daarop sta ik ingeschreven voor Ironman 70.3 Les Sables en anders kan ik Stein doen. Het grote doel is in ieder geval Ironman Barcelona (oktober, red.).”