Sarissa de Vries finishte zojuist met een nette vierde plaats tijdens het EK Ironman 70.3 in Elsinore. De Vries werd daarmee overigens even knap derde Europese atlete. De Vries lag tijdens het zwem- en fietsonderdeel goed voorin de race, maar zag tijdens de halve marathon de atleten voor zich steeds verder uit beeld verdwijnen. De wedstrijd werd gewonnen door de Engelse Emma Pallant. De Australische Ashleigh Gentle (+0:19) en de Engelse India Lee (+1:40) werden respectievelijk tweede en derde.

Met een tijd van 24:30 minuut op de klok mocht De Vries als derde richting haar fiets rennen. De eerste twee dames – de Australische Ellie Salthouse en Gentle – lagen direct voor haar neus en dus bevond de atlete zich al op een perfecte positie voor het fietsonderdeel. Lee en Pallant lagen op dit punt enkele seconden achter De Vries.

Op de fiets kwam De Vries aanvankelijk samen te rijden met de vier andere vrouwen die voorin lagen na het zwemonderdeel, maar door een kleine valpartij kwam De Vries later op ongeveer een minuut achterstand te staan. In de tweede helft van het fietsen baande De Vries zich een weg terug naar voren en zo wisselde ze alsnog als vierde op slechts tien seconden afstand van de kop.

Tijdens het lopen kreeg De Vries het echter zwaar vergeleken met de atleten voor haar. Pallant maakte al snel duidelijk dat zij vandaag de winst op zou gaan strijken. Na tien kilometer lag de Engelse 40 seconden voor op de tweede dame: Gentle. In de laatste kilometers breidde ze die voorsprong nog verder uit en zo was het Pallant die na 4:07:07 uur zegevierde, gevolgd door Gentle (+1:37) en Lee (+3:26). De Vries moest uiteindelijk 5:47 minuut toegeven op Pallant, maar pakte alsnog een sterke vierde plaats.