Hij kan er zelf ongetwijfeld best wel een beetje om lachen, maar DTS-organisator Lars Vreugdenhil heeft vandaag voor flinke commotie gezorgd op Schiphol. Alle alarmbellen op de luchthaven gingen af toen hij daar, zonder dat hij er zelf erg in had, arriveerde met het startpistool van DTS Zandvoort in zijn rugzak.

Afgelopen weekend organiseerde Vreugdenhil DTS Zandvoort en eerder vandaag stapte hij weer in het vliegtuig richting Mallorca, waar hij woont. Dat vliegtuig had hij echter bijna niet gehaald, zo blijkt uit een toch wel hilarische post op zijn social media. “Dat je na de laatste start van de triathlon je startpistool aan iemand geeft met de vraag om die even in mijn rugzak te doen. En dat diegene dan het pistool in het netje aan de zijkant van de tas stopt (waar normaal een bidon in gaat en die je dus zelden gebruikt), waardoor je dat zelf dus totaal niet opmerkt. En dat je voor de verandering eens lekker op tijd op Schiphol bent voor je vlucht naar huis.”

Je voelt hem al aankomen. “Dusss…..bijna half Schiphol platgelegd. Bijna mijn vlucht gemist. Bijna gearresteerd…en van iets te dichtbij meegemaakt wat er gebeurt als alle alarmbellen afgaan wanneer een ‘vuurwapen’ wordt aangetroffen..”