Het is altijd mooi om een wedstrijd meerdere keren te winnen en Twan Berlijn slaagde er gisteren bij de Triathlon Langedijk in om zijn titel van vorig jaar te prolongeren. Voor Morena Stevens was het ook een prachtige avond, want de succesvolle atlete zegevierde vorige week al bij DTS Zandvoort en won nu in de omgeving waar ze is opgegroeid.

Bij Berlijn ging het ook nog eens een stuk sneller dan vorig jaar – al zijn tijden natuurlijk slecht te vergelijken – en hij won ook nog eens met een flinke marge op z’n achtervolgers. Berlijn finishte de 1/8e Triathlon in een tijd van 56:51 en legde de basis al meteen met de snelste zwemtijd. Thijs van der Zee was goed voor het zilver en een finishtijd van 58:12 en Joris de Boer, die derde werd, finishte in 59:00.

Morena Stevens, die de vrouwenrace won, is ook ‘on fire’. Met een tijd van van 1:02:36 finishte ze overall als negende en gaf ze dus een groot gedeelte van het mannenveld ook het nakijken. De twee vrouwen die het podium complementeerden, kwamen op een aanzienlijke achterstand binnen. Anita Verkerk – die vorig jaar nog won – werd tweede in 1:06:54 en Serina Schouwenaar werd derde in 1:06:59.