Voorlopig zijn alle pijlen nog gericht op de Olympische Spelen in Parijs – daar wil hij tenslotte zijn titel verdedigen op de Olympische triathlon – maar het zou zomaar kunnen dat Kristian Blummenfelt daarna de overstap maakt naar het profwielrennen.

Blummenfelt zou namelijk in beeld zijn bij het WorldTeam Jayco AlUla, zo wordt gemeld door de podcast Triathlon Hour. In de podcast van Jack Kelly worden wel eens dingen aangekondigd waar later op terug gekomen moet worden omdat ze helemaal niet blijken te kloppen, maar dit gerucht is daarna ook bevestigd aan de Nederlandse website Wielerflits.

Dat Blummenfelt daadwerkelijk de overstap zal maken naar het profwielrennen is geen ondenkbaar scenario. Hij won op triathlongebied letterlijk alles wat er te winnen valt (de Olympische Spelen, het WK Ironman en het WK Ironman 70.3) en daarnaast gaf Blummenfelt zelf al meerdere keren aan wel interesse te hebben in het profpeloton. Ook staat hij bekend om zijn bizar hoge VO2max. Blummenfelt heeft bij testen een VO2max van 103ml/kg/min gehaald, de hoogst gemeten VO2max ooit. Ter vergelijking: Chris Froome haalde, toen hij in topvorm stak, ooit 88,2ml/kg/min.

Overigens zou Blummenfelt het wielrennen blijven combineren met de triathlonsport, waarbij hij zich dan alleen nog zal focussen op de langere afstanden. Als Blummenfelt inderdaad de overstap maakt naar Jayco AlUla, wordt hij ploeggenoot van onder andere Dylan Groenewegen en Michael Matthews.