Lucas Goené en Romy Spoelder vliegen vanuit Portugal sowieso naar huis met een medaille in de koffer: beide atleten zijn zojuist tweede geworden bij het EK Cross Triathlon voor beloften (U23). Beiden werden vijfde overall.

In de U23-categorie had Lucas Goené alleen de Fransman Jules Dumas voor zich; de winnaar finishte in een tijd van 1:31:53 en zat daarmee bij 1:20 minuut voor de Nederlandse runner-up. Goené legde beslag op het zilver door in een tijd van 1:33:09 te finishen en daarmee bleef hij net voor Peter Rojtas: de Slowaak werd derde in 1:33:17. Jesper Boets kwam ook in de U23-categorie uit maar was minder fortuinlijk: hij reed ongeveer achttien kilometer met een lekke band, kwam daarna ten val en stapte uit.

Ook bij de dames was er in de U23-categorie winst voor Frankrijk: Solene Marnoni won het EK voor beloften in 1:48:02 en was daarmee veruit de sterkste. Romy Spoelder werd tweede in 1:51:10 en de Slowaakse Margareta Bicanova werd derde in 1:53:07.

Namens Nederland kwam ook Hugo Jan Bosscher in actie. Hij is te oud om in de U23-categorie in actie te komen, maar kwam er overall niet aan te pas. Hij werd elfde van de veertien atleten en finishte in 1:38:29.

Lucas Goené tweede bij EK Cross Triathlon U23 (Foto: aangeleverd)