In een wedstrijd waarin de hemel vrijwel de hele dag leek te breken – nagenoeg constant viel er keiharde regen – is Daan de Groot zojuist vierde geworden bij het WK Powerman in Zofingen. In 2019 werd hij derde, maar het is dus niet gelukt om opnieuw een medaille te pakken. De wedstrijd werd gewonnen door een ontketende Seppe Odeyn, die juist revanche nam ten opzichte van 2019.

In dat jaar – toen nog gewonnen door Diego van Looy, die dit jaar moest missen vanwege een heftig ongeval van een paar weken geleden – werd Odeyn vierde, maar nu mocht hij zich na 6:06:41 uur de Wereldkampioen noemen. Na 10 kilometer hardlopen, 150 kilometer fietsen en nog eens 30 kilometer hardlopen had hij een voorsprong van 12:34 minuut op Jens-Michael Gossauer. Na 17:46 minuut kwam Matthieu Bourgeois over de finish, daarmee goed voor het WK-brons. De Groot zal wel dichtbij, maar miste het podium op een haar na. Hij werd vierde met 19:25 minuut achterstand.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Winnaar Odeyn (links) voor de start. Daan de Groot (rechts) kijkt en lacht. (Foto: Powerman Zofingen)

De vrouwenwedstrijd, waar Ann Schoot-Uiterkamp lang op een tweede en later derde positie lag voordat ze tijdens het fietsen uitstapte, werd uiteindelijk gewonnen door de Duitse Merle Brunnée. Zij won de wedstrijd in een tijd van 7:07:27. Dat was met grote overmacht, want na 7:21:13 finishte Nikola Corbova als tweede, terwijl Sarah Noemi Frieden het brons pakte in een tijd van 7:39:42.

Merle Brunée wint vrouwenrace. (Foto: 3athlon.nl)