Na een iets korter seizoen dan gebruikelijk – door het niet doorgaan van TRI Nijmegen vier wedstrijden in plaats van vijf – hebben de mannen van Rogelli / TriMates en vrouwen van TVA een groot feestje te vieren: vandaag kroonden zij zich tot kampioen Eredivisie.

Beide ploegen deden dat ook nog eens in stijl, want de afsluitende wedstrijd in Roermond, een Team Relay, werd vandaag ook gewonnen. Namens de Almeerse dames was Silke de Wolde met een tijd van 25:06 minuut de snelste, gevolgd door Robin Dreyling (25:32), Luna de Bruin (25:54) en Romy Spoelder (26:26). Hun totaaltijd van 1:42:57 was ruim voldoende voor de dagzege, want Kijani, dat tweede werd, kwam ruim twee minuten later over de finish. Ferro Mosae werd derde, nog eens ruim twee minuten later.

De dames van TVA winnen de Eredivisie uiteindelijk met zeven punten. Hellas werd tweede met 11 punten en Kijani derde met 13 punten. Ferro Mosae, dat de afgelopen jaren steevast eerste werd, eindigt het seizoen als vierde met 14 punten.

Ook Rogelli mag terugkijken op een geslaagde dag. Victor Goené zette met 22:34 de snelste tijd neer, gevolgd door Joey van ‘t Verlaat (23:17), Koen de Leeuw (23:49) en Simon den Braber (24:47). Hun totaaltijd van 1:34:05 was voldoende voor de dagzege, want TriCan kwam 49 seconden later als tweede over de finish. Daar weer 27 seconden achter pakte Triteam Groningen een derde plaats.

Na drie zeges en één keer een tweede plaats werd Rogelli vandaag dus ook landskampioen.