Het werd een pittige strijd voor Michiel de Wilde, gisteren, tijdens Ironman Austria-Kärnten. In het water en op de fiets liep de atleet wat achterstand op, maar met nog een marathon voor de boeg, bleef hij alles geven. Ondanks de teleurstelling van deze tegenvallende eerste twee onderdelen, bereikte De Wilde op karakter de finish met een 26e plaats.

De wedstrijd werd gewonnen door de Franse Denis Chevrot, die 7:51:09 uur nodig had om de titel te pakken. Hij deelde het podium met de Zweedse Rasmus Svenningsson (+00:24) en de Franse Arnaud Guilloux (+7:37), die respectievelijk tweede en derde werden.

Met een zwemtijd van 56:44 minuut bereikte De Wilde net buiten de top dertig zijn fiets. De snelste tijd op dit eerste onderdeel werd geklokt door voormalig Olympisch zwemmer Lucas Wojt. De Duitser mocht na 45:14 minuut zijn badmuts af zetten. Op de fiets schoof De Wilde aanvankelijk een handjevol posities op naar voren, maar na zo’n dertig kilometer zakte hij weer terug naar een positie buiten de top dertig.

Na een fietsonderdeel van 4:46:04 uur kwam De Wilde als 30e de tweede wissel in. Ondanks een achterstand van 42:58 minuut tot de eerste man – Guilloux – leek De Wilde gefocust te blijven op het zo goed mogelijk volbrengen van de marathon. Dankzij een looptijd van 3:08:25 uur wist De Wilde nog wat atleten op te rapen en naar een 26e plek toe te lopen. Na 8:57:52 uur en een op het oog ‘tough day at the office’ voor De Wilde, passeerde hij de streep.

Laura Philipp onaantastbaar bij de dames

Bij de dames werd de wedstrijd gewonnen door Laura Philipp, die duidelijk ongenaakbaar was. Van begin tot eind ging de Duitse atlete aan de leiding. Met een dikke voorsprong van 45 minuten tot de tweede dame, pakte Philipp uiteindelijk goud. De eveneens Duitse Katharina Grohmann werd tweede en de Oostenrijkse Gabriele Obmann legde beslag op het brons.