Leon van Hamersveld en Sandra Wassink klokten gisteren de snelste tijden tijdens Flitstriatlon Nijkerk. Bij de mannen maakten Cees Colijn (+2:15) en Siwar Kool (+3:04), die respectievelijk tweede en derde werden, het podium compleet. Naast Wassink namen Samantha de Bruin (+2:04) en Milou Schraverus (+4:30) plaats op de tweede en derde plek bij de dames.

Van Hamersveld ging al vanaf het begin virtueel aan de leiding bij de mannen. Na een zwemonderdeel van 6:47 minuut klom hij als eerste aan wal in deze 1/8e triathlon. Met een fietstijd van 28:44 minuut achter zijn naam, lag hij na dit onderdeel nog altijd op koers voor de winst. Met één van zijn achtervolgers – Colijn – op slechts dertien seconden afstand, moest hij er nog wel even aan trekken tijdens het lopen. Een looptijd van 17:15 minuut – de snelste tijd overall – zorgde ervoor dat Van Hamersveld zijn positie wist te handhaven en dus de titel veiligstelde.

Net als Van Hamersveld begon ook Wassink haar wedstrijd voortvarend dankzij de snelste zwemtijd. Op de fiets bleef Schraverus, die na het zwemmen slechts een paar meter achter haar lag, Wassink op de hielen zitten. Met een voorsprong van negentien seconden op deze tweede dame begon Wassink aan het lopen. Tijdens dat laatste onderdeel was Wassink beduidend sterker; in 20:16 minuut liep ze naar de overwinning toe.