Hij had zijn pijlen er al op gericht, maar wist ook dat een overwinning bij Powerman Alsdorf wel eens heel lastig kon worden. Toch is het Daan de Groot gelukt want zojuist toonde hij zich in de Duitse plaats de sterkste. En niet zo’n beetje ook, want hij toonde zich zelfs veruit de sterkste.

De eerste tien kilometer werd er meteen hard gelopen en was het Thibaut Le Cras die zich het sterkste toonde. Hij pakte vijftien seconde op onder andere Fabian Zehnder en ook de Belg Jan Petralia. De Groot kwam met ongeveer een minuut achterstand terug in de eerste wisselzone.

Daar begon het bij De Groot pas echt te lopen, want de Nederlander fietste al zijn concurrenten voorbij en reed meer dan twee minuten sneller dan de concurrentie. Zijn voorsprong na het fietsen kwam in de afsluitende tien kilometer hardlopen nergens meer in gevaar en uiteindelijk won De Groot na 2:30:20.

De Duitse Patrick Dirksmeier werd uiteindelijk tweede in een tijd van 2:31:05. De Belg Jan Petralia werd daarachter derde in een tijd van 2:31:18.