Hij bouwde zijn race mooi op, leek zich in te houden tijdens de eerste run, waagde zich aan een ontsnapping op de fiets en behaalde uiteindelijk een zevende plek op het WK Duathlon: Daan de Groot leverde zojuist een mooie prestatie in Targu Mures. De race werd gewonnen door de Franse Krilan Le Bihan, die het volledig Franse podium deelde met Benjamin Choquert en Maxime Hueber-Moosbrugger.

Thomas Cremers zakte tijdens het fietsen weg uit de kopgroep en kon deze achterstand tijdens het lopen niet meer wegwerken. Hij finishte uiteindelijk als negentiende. Ook Valentin van Wersch en Jeroen Bakker streden in de achterhoede. Zij passeerden de streep respectievelijk als 23e en 24e.

Een aantal atleten durfden het eerste looponderdeel hard te openen en zo ontstond er aanvankelijk een kopgroep met veertien atleten. Voor een aantal van hen was het echter snel gedaan. Zo bleven er na 14:05 minuut over vijf kilometer – halverwege het lopen – acht man op kop over, waaronder Le Bihan. De Groot en Cremers bevonden zich in een groepje daarachter op ongeveer een halve minuut. Van Wersch en Bakker lagen halverwege het lopen ruim een minuut achter.

Vlak voor aankomst in T1 waaide de Belgische Arnaud Dely van de kopgroep af en door een slechte wissel sneuvelde even later ook de Engelse Hugo Milner. Daar waar Dely erin slaagde terug naar de kop te fietsen, moest Milner zich naar de achtervolgende groep af laten zakken. Dat was het groepje van Cremers en De Groot, die met zo’n acht atleten gelijktijdig in het zadel sprongen; de twee Nederlandse atleten bevonden zich op anderhalve minuut afstand van de snelste mannen. Van Wersch en Bakker keken na de eerste wissel tegen ruim drie minuten achterstand op.

Tijdens het fietsen slaagde het groepje van Cremers en De Groot er al snel in om het gat richting de kop ietwat te verkleinen. Zo lagen ze na acht kilometer nog slechts 40 seconden achter de eerste mannen. Halverwege het fietsen voegde het groepje van De Groot zich bij de kop. Cremers miste de aansluiting en kwam daardoor achter de kop in niemandsland te rijden.

Tegen het eind van het fietsen, liet De Groot zien dat hij nog wat extra energie had en zo trapte hij er met drie andere atleten – de Franse Nathan Guerbeur, de Belgische Thibaut de Smet en Le Bihan – vandoor. De vier creëerden meer dan één minuut voorsprong op de grote groep. Na de tweede wissel bleek al snel dat Guerbeur geen sterk looponderdeel meer zou kunnen draaien wegens kramp. Dat vergrootte de podiumkansen van De Groot opeens aanzienlijk. Cremers wisselde vier minuten na de eerste atleet, terwijl Bakker en Van Wersch meer dan zes minuten achter lagen en zich buiten de top twintig bevonden.

In de afsluitende vijf kilometer lopen kreeg ook De Groot het wat zwaar. Zo moest hij een aantal atleten aan zich voorbij laten gaan en nam hij uiteindelijk genoegen met een prachtige zevende plek. Le Bihan sprintte op de zege af, terwijl Choquert en Hueber-Moosbrugger het zilver en brons binnensleepten. Cremers finishte uiteindelijk als negentiende (+5:44). Van Wersch werd 23e overall en zevende in de categorie U23 (+7:58). De Bakker passeerde de streep als 24e (+8:09).