Daniela Ryf won afgelopen zaterdag Ironman Hawaii. Voor de vierde keer op rij overigens en ook nog eens in een dik parcoursrecord: 8:26:16. En dat ondanks dat ze al voor de start werd gestoken door een kwal. ,,Ik had tijdens het zwemmen zo’n pijn, dat ik lang getwijfeld heb om op te geven. Maar ik weet ook dat ik een voorbeeld ben voor veel jonge meiden, dus ik besloot dat ik gewoon naar de finish wilde komen. Ook al zou het me vijftien uur kosten.” 

Maar vijftien uur duurde het dus niet. De helse pijn tijdens het zwemmen – op een gegeven moment voelde Ryf haar armen niet eens meer – verdween tijdens het fietsen en lopen en de verloren tijd werd dankzij de snelste fietstijd ooit op Hawaii al snel goed gemaakt. ,,De pijn in mijn armen gaf me misschien wel een extra motivatie en adrenaline kick. Ik bleef maar pushen en gaan. Dat is ook zo mooi aan een Long Distance: je kunt slecht starten, maar je weet nooit wat er in de daaropvolgende uren gebeurt.