Patrick Lange won afgelopen zaterdag voor de tweede keer Ironman Hawaii. In een nieuw record: 7:52:39 en na afloop vroeg hij ook nog eens zijn vriendin ten huwelijk. En hoe makkelijk het ook leek te gaan: vanzelf ging het natuurlijk niet. ,,Er stond een behoorlijke druk op me. Dit is de belangrijkste race van het jaar, maar ik heb altijd geprobeerd kalm te blijven.”

Lange is zijn teamgenoot Andreas Dreitz overigens zeer dankbaar voor zijn sterke optreden op de fiets. Daar kon Lange op zijn beurt van profiteren. ,,Normaal zit Andreas wat verder van achteren na het zwemmen, maar dit keer zwom ik zelf niet bijzonder goed waardoor we op de fiets samen zaten. Andreas hield het tempo zo hoog, waardoor ik alles op alles moest zetten om bij te blijven. Dat heeft natuurlijk geholpen voor de snelle eindtijd.”

Direct na de finish vroeg Lange zijn vriendin ten huwelijk. Ironisch genoeg. ,,Als ik tweede had geworden, dan had ik het niet gevraagd. Het werkte als een soort motivatie voor me. Ze is de liefde van mijn leven.”